Latvijas Gāze saavuttaa kestävän kehityksen indeksin kultaluokan

Osoittamalla ymmärtävänsä vastuullisen, eettisen ja kestävän liiketoiminnan merkityksen Latvijas Gāze on jo ensimmäisenä osallistumisvuonnaan ansainnut kestävän kehityksen indeksin 2022 arvioinnissa kultaluokan.

Yhtiön vaatimustenmukaisuutta arvioitiin analysoimalla niiden toimittamia tietoja työntekijöiden hyvinvoinnista, ympäristönsuojelusta, yhtiöiden hallintotavasta, panoksesta yhteiskunnaan, paikallisyhteisöjen kehittämisestä ym. Lisäksi analysoitiin julkisesti saatavilla olevia tietoja, kuten suhtautumista asiakkaisiin ja liikekumppaneihin, panosta alan kehitykseen ja tulevaisuuden suunnitelmia kestävän kehityksen suhteen.

”Latvijas Gāze osallistui kestävyysindeksin arviointiin vasta ensimmäistä vuotta, joten olemme erittäin tyytyväisiä saavutetusta kultaluokasta. Kiinnitämme erityistä huomiota kestävään kehitykseen huolehtimalla työntekijöistämme, asiakkaistamme ja kumppaneistamme sekä läpinäkyvästä yritysjohtamista. Osallistuminen kestävän kehityksen indeksin arviointiin on erittäin arvokasta jokaiselle yritykselle. Meille se antaa lisäpontta ja tietoa siitä, mihin meidän on jatkossa kiinnitettävä enemmän huomiota, ja mitä alueita on kehitettävä, jotta yrityksemme olisi jopa kestävämpää”, sanoo Jeļena Labanovska, Latvijas Gāzen markkinointiosaston johtaja.

Tänä vuonna kestävän kehityksen indeksin vähimmäiskynnysarvon ylitti 78 organisaatiota – joukossa mm. yrityksiä, valtion ja paikallishallinnon laitoksia. Niistä joka viides osallistui tähän arviointiin ensimmäistä kertaa. Vaikka monet pitkäaikaiset arviointiin osallistujat onnistuivat parantamaan suoritustaan, osallistujien kokonaissuoritus on pysynyt edellisen vuoden tasolla – 79,5 %.

Kestävän kehityksen indeksi on kansainvälisesti tunnustettu työkalu. Sen avulla voidaan arvioida organisaatioiden vastuuta ja kestävän kehityksen tasoa viidellä eri alalla – strategia, markkinasuhteet, työympäristö, ympäristö ja yhteiskunta – niiden kasvun ja kehityksen edistämiseksi.

Iepriekšējie jaunumi

30.05.2022. | yrityksille | maakaasumarkkinat
Latvijas Gāze Baltian kaasumarkkinafoorumissa

25. toukokuuta tänä vuonna Tallinnassa järjestettiin 14. Baltian kaasumarkkinafoorumi, jossa osallistujat tiedottivat Baltian ja Suomen kaasumarkkinoiden viimeisimmästä kehityksestä, raportoivat infrastruktuurin kehityshankkeista ja antoivat tietoja Baltian ja Suomen maakaasumarkkinoiden viimeisimmästä tapahtumista.

Lue lisää
06.05.2022. | hallinta
Latvijas Gāze sijoittuu suurimpien vientiyritysten TOP 100 -ryhmän kärkeen

Vuonna 2021 Latvijas Gāze alkoi myydä isompia kaasumääriä Latvian ulkopuolelle, sijoittuen sekä suurimpien vientiyritysten kärkeen että heti viiden ensimmäisen joukkoon.

Lue lisää
01.04.2022. | hallinta | kestävyys
Kolmatta vuotta peräkkäin Latvijas Gāze -konserni saa EcoVadis-arvioinnissa hopeasijan

Yksityiskohtaisen auditoinnin jälkeen EcoVadis, joka on yksi maailman luotettavimmista kestävän kehityksen arvioijista, myöntää Latvijas Gāze -konsernille jälleen hopeapalkinnon. Edellisen vuoden arviointiin verrattuna tämän vuoden arvio on parantunut, ja kokonaisarvio ylittää alan arvion keskiarvon 9 %:lla.

Lue lisää