Latvijas Gāze når guldnivån i Lettlands hållbarhetsindex

Latvijas Gāze, som deltog för första gången, intygade sin förståelse för ansvarsfullt, etiskt och hållbart företagande och har tilldelats guldbetyg i Lettlands hållbarhetsindex 2022.

Företagens lämplighet bedömdes genom en analys av de uppgifter de lämnat in om sina resultat inom olika hållbarhetsområden, som anställdas välbefinnande, miljöskydd, företagsstyrning, bidrag till samhället och utveckling av lokalsamhället osv. Även offentligt tillgängliga uppgifter, attityder gentemot kunder och affärspartners, bidrag till sektorns utveckling och framtida planer för hållbarhet analyserades.

"Detta är första året som Latvijas Gāze har deltagit i hållbarhetsindexet och vi är mycket nöjda med vårt höga betyg i guldkategorin. Vi ägnar stor uppmärksamhet åt hållbarhetsfrågor, tar hand om våra anställda, kunder och partners och tillämpar en genomskinlig företagsstyrning. Det är väldigt värdefullt för ett företag att delta i hållbarhetsindexet. För oss har det gett ett extra incitament och mer kunskap om vad vi behöver vara mer uppmärksamma på och vilka områden vi behöver utveckla för att göra vår verksamhet ännu mer hållbar", säger Jeļena Labanovska, chef för marknadsavdelningen på Latvijas Gāze.

I år uppfyllde 78 organisationer, dvs. företag, statliga och lokala myndigheter osv., minimitröskeln för hållbarhetsindexet, varav en femtedel deltog i utvärderingen för första gången. Även om många av dem som deltagit i utvärderingen under lång tid lyckades förbättra sina resultat, låg deltagarnas totala resultat kvar på samma nivå som föregående år, dvs. 79,5 %.

Hållbarhetsindexet är ett internationellt erkänt verktyg för att bedöma organisationers ansvarstagande och hållbarhet inom fem olika områden: strategi, marknadsrelationer, arbetsmiljö, miljö och samhälle, i syfte att hjälpa dem att växa och förbättras.

Iepriekšējie jaunumi

30.05.2022. | för företag | naturgasmarknaden
Latvijas Gāze på Baltic Gas Market Forum

Det 14:e Baltic Gas Market Forum ägde rum i Tallinn den 25 maj i år. Deltagarna rapporterade om den senaste utvecklingen på de baltiska och finska gasmarknaderna, talade om infrastrukturprojekt och utbytte information om de senaste utvecklingarna på de baltiska och finska naturgasmarknaderna.

Läs mer
06.05.2022. | förvaltning
Latvijas Gāze hamnar på 100-listan över de största exportörerna

Efter försäljning av större mängder gas utanför Lettland i 2021 hamnar Latvijas Gāze hamnar för första gången på 100-listan och direkt i topp 5.

Läs mer
01.04.2022. | förvaltning | hållbarhet
För tredje året i rad vinner Latvijas Gāze-gruppen EcoVadis silvermedalj

Efter en detaljerad granskning har EcoVadis, en av världens mest betrodda bedömare av hållbarhet, återigen tilldelat Latvijas Gāze-gruppen en silvermedalj. Jämfört med fjolåret har årets betyg förbättrats och överträffar branschgenomsnittet med 9 %.

Läs mer