Latvijas Gāze osallistuu Baltian kaasumarkkinafoorumiin

Tämän vuoden 30. marraskuuta pidettiin 15. Baltian maakaasumarkkinafoorumi jonka järjestäjä oli tänä vuonna Julkisen palvelun hallinnon johtokunta (SPRK). Nämä perinteiset alueelliset tapaamiset kokoavat yhteen energian sääntelijät, markkinaosapuolet ja poliittiset päättäjät Baltian maista, Suomesta, Ruotsista ja Puolasta.

Foorumin osallistujat keskustelivat erilaisista ajankohtaisista maakaasumarkkinakysymyksistä, mukaan lukien Baltian maakaasumarkkinoiden viimeisimmät tapahtumat, Baltian maiden maakaasun toimitustilanne, GIPL:n kapasiteettihuutokaupan tulokset ja virrat, uusi lähestymistapa Kiemenai IP:n kapasiteetin varaamiseen, LNG-terminaalien toiminta Virossa ja Suomessa, vedyn potentiaali sekä toimittajien ja kauppiaiden haasteet.

Foorumiin osallistunut Latvijas Gāze hallituksen jäsen Egīls Lapsalis toi esiin maakaasun käyttäjien ja kauppiaiden haasteita muuttuvissa markkinaolosuhteissa. E. Lapsalis kiinnitti puheenvuorossaan huomiota korvausmekanismin puutteisiin, jotka asettavat julkisen elinkeinonharjoittajan eli Latvijas Gāzen muita kauppiaita huonompaan asemaan.

Foorumiin saapui yli 100 osallistujaa, joiden seassa oli Baltian maiden sääntelyviranomaisten, ministeriöiden, maakaasun siirtoverkkoyhtiöiden ja kauppiaiden edustajia.

Iepriekšējie jaunumi

16.11.2022. | hallinta
Latvijas Gāze nousi ensimmäistä kertaa Keski- ja Itä-Euroopan alueen suurimpien yritysten listalle

Latvijas Gāze on päässyt kansainvälisen luottoriskivakuutusyhtiö Cofacen luomalle Keski- ja Itä-Euroopan (KIE) TOP 500 suurimpien yritysten listalle ja on sijalla 480.

Lue lisää
21.06.2022. | hallinta | kestävyys
Latvijas Gāze saavuttaa kestävän kehityksen indeksin kultaluokan

Osoittamalla ymmärtävänsä vastuullisen, eettisen ja kestävän liiketoiminnan merkityksen Latvijas Gāze on jo ensimmäisenä osallistumisvuonnaan ansainnut kestävän kehityksen indeksin 2022 arvioinnissa kultaluokan.

Lue lisää
30.05.2022. | yrityksille | maakaasumarkkinat
Latvijas Gāze Baltian kaasumarkkinafoorumissa

25. toukokuuta tänä vuonna Tallinnassa järjestettiin 14. Baltian kaasumarkkinafoorumi, jossa osallistujat tiedottivat Baltian ja Suomen kaasumarkkinoiden viimeisimmästä kehityksestä, raportoivat infrastruktuurin kehityshankkeista ja antoivat tietoja Baltian ja Suomen maakaasumarkkinoiden viimeisimmästä tapahtumista.

Lue lisää