Latvijas Gāze saa ISO 14001 -ympäristösertifikaatin

Latvijas Gāze on ottanut käyttöön ja toteuttaa ympäristöjärjestelmää, mikä on osoitus yhtiön korkeista standardeista, ympäristövaikutusten määrätietoisesta vähentämisestä ja vastuullisesta hallinnosta. Yhtiö on saanut kansainvälisesti tunnustetun ISO 14001 -sertifikaatin, joka vahvistaa, että Latvijas Gāzen ympäristöhallinta on kansainvälisten standardien ja parhaiden käytäntöjen mukaista.

Latvijas Gāzen liiketoiminnan kehityspäällikkö Olavs Ķiecis selittää: ”Yhtiö on saanut tämän vuoden marraskuussa ISO 14001 -sertifikaatin, joka on osoitus Latvijas Gāzen hyvästä ympäristöasioiden hoitokäytännöistä. Yhtiö on arvioinut kaikki sisäiset ja ulkoiset näkökohdat, jotka vaikuttavat tai voivat vaikuttaa ympäristöön, ja ottaa käyttöön tehokkaan ympäristöjärjestelmän. Siinä otetaan huomioon kaikki näkökohdat ja riskit sekä toimenpiteet, jotka on toteutettava vaikutusten lieventämiseksi tai poissulkemiseksi. Tähän kuuluu ympäristönsuojelu kaikilla tasoilla: energialähteiden valinnassa ja käytössä, teknologian soveltamisessa, jätehuollossa, viestintäratkaisuissa, sidosryhmien vaatimusten noudattamisessa ja tuotevalikoimassa. Myös yhtiön työntekijät ovat mukana, ja heille tiedotetaan ympäristöjärjestelmän merkityksestä. Ympäristöasiantuntijoiden avulla Latvijas Gāze kouluttaa työntekijöitä vastuullisesta liiketoiminnasta ja ympäristöystävällisistä elämäntavoista, ja lisää näin tietoisuutta sekä yhtiön että jokaisen työntekijän vaikutuksesta.”

Ottaessaan käyttöön kestävän kehityksen periaatteet Latvijas Gāze on asettanut etusijalle ympäristön, työntekijöistä huolehtimisen ja läpinäkyvän hallinnon. Latvijas Gāze pyrkii siihen, että tuleville sukupolville jäisi suotuisa kasvu- ja kehitysympäristö.

Iepriekšējie jaunumi

24.11.2021. | kestävyys
Latvijas Gāzen avulla on istutettu 2000 koivua, mikä kompensoi yhtiön tuottamat hiilidioksidipäästöt

Ympäristövastuu tarkoittaa tavoitteiden ja poliittisten päätösten lisäksi myös todellisia toimia, siksi yhtiön tuella on istutettu puusto, joka monien tulevien vuosien ajan auttaa vähentämään haitallisten hiilidioksidipäästöjen joutumista ilmakehään.

Lue lisää