Latvijas Gāze får ISO 14001-certifikat för miljöledning

Latvijas Gāze har infört och implementerar ett miljöledningssystem, vilket visar på företagets höga standarder, målinriktade minskning av sin miljöpåverkan och ansvarsfull förvaltning. Företaget har fått det internationellt erkända ISO 14001-certifikatet, som bekräftar att Latvijas Gāzes miljöledning uppfyller internationella standarder och bästa praxis.

Olavs Ķiecis, affärsutvecklingschef på Latvijas Gāze, förklarar: "I november i år fick Latvijas Gāze ISO 14001-certifikatet, vilket är en bekräftelse på den goda miljöledningspraxis som vi tillämpar. Företaget har bedömt alla interna och externa aspekter som påverkar eller kan påverka miljön och tillämpar ett effektivt miljöledningssystem. Det återspeglar alla aspekter och risker samt de åtgärder som ska vidtas för att mildra eller undvika miljöpåverkan. Detta inbegriper miljöhänsyn på alla nivåer – i valet och användningen av energikällor, tillämpningen av teknik, avfallshantering, kommunikationslösningar, efterlevnaden av intressenters krav och det erbjudna produktutbudet. Företagets anställda är också involverade och informerade om miljöledningssystemets betydelse. Med hjälp av miljöexperter utbildar Latvijas Gāze sina anställda om ansvarsfullt företagande och en miljövänligare livsstil, vilket ökar medvetenheten om både företagets och varje anställds påverkan."

Genom att införa hållbarhetsprinciper i företaget har Latvijas Gāze prioriterat miljön, omsorgen om sina anställda och öppen förvaltning. Latvijas Gāze arbetar för att ge framtida generationer en välvillig miljö där de kan växa och utvecklas.

Iepriekšējie jaunumi

24.11.2021. | hållbarhet
2000 björkar har planterats med stöd från Latvijas Gāze för att kompensera koldioxidutsläpp

Miljöansvar handlar inte bara om mål och strategier utan också om verkliga åtgärder, och därför har företaget planterat en trädodling som kommer att bidra till att minska skadliga koldioxidutsläpp under många år framöver.

Läs mer