GASO:n omistajanvaihdos ei vaikuta Latvijas Gāzen asiakkaisiin.

17.7.2023 alkaen, tulee AS Eesti Gaas:ista GASO:n ainoa omistaja.

Latvijas Gāzen hallituksen puheenjohtaja Aigars Kalvītis toteaa: “Tämä sopimus on yksi vaihe Latvijas Gāzen strategisessa suunnitelmassa rationalisoida toimintaansa ja keskittyä ydinliiketoimintaansa, joka on kaasun tukku- ja vähittäiskauppa.”

GASO on Latvian ainoa maakaasun jakeluyhtiö, joka tarjoaa maakaasuverkkojen turvallisuuden, teknisten palveluiden ja maakaasun kulutuksen laskentaa. Yhtiön toiminta on aina ollut erillään Latvijas Gāzesta, joten omistajanvaihdoksella ei ole vaikutusta Latvijas Gāze:n asiakkaisiin. Asiakkaan sopimus Latvijas Gāzen kanssa maakaasun toimittamisesta pysyy voimassa, samoin kuin olemassa oleva maakaasun toimitusinfrastruktuuri.

Myyntiprosessi koostui useista vaiheista. Lähestyttiin kiinnostuneita sijoittajia, valmisteltiin data- ja tietopaketti ja lähetettiin mahdollisille sijoittajille, ja suoritettiin sijoittajan due diligence -prosessi. Mahdollisten sijoittajien tarjousten vastaanottamisen jälkeen tarjouksista tehtiin analyysi ja laadittiin ehdotus.

Kilpailuneuvoston ja Latvian hallituksen hyväksynnän jälkeen Eesti Gaasille myönnettiin lupa ostaa GASO. Eesti Gaasin ainoa omistaja on virolainen sijoitusyhtiö Infortar, jonka omistavat virolaiset yrittäjät Ain Hanschmidt, Enn Pant ja Kalev Järvelill.

Infortar toimii viidessä maassa ja sen päätoimialoja ovat energia, merenkulku ja kiinteistöala. Infortarin taseen loppusumma on 1,1 miljardia euroa. Infotar Groupilla on yhteensä 47 tytäryhtiötä. Se omistaa 41% Tallink Gruppista, 100 % Eesti Gaasista sekä monipuolisen kiinteistösalkun.

Latvijas Gāze on yksi Baltian alueen energiamarkkinoiden johtavista yrityksistä. Se harjoittaa maakaasun tukkumyyntiä ja toimitusta yritysasiakkaille enimmäkseen Latviassa, Virossa, Liettuassa ja Suomessa. Kotitaloussektorilla se on osoittautunut yhdeksi Latvian suurimmista ja tärkeimmistä maakaasukauppiaista.

Iepriekšējie jaunumi

02.12.2022. | hallinta | maakaasumarkkinat
Latvijas Gāze osallistuu Baltian kaasumarkkinafoorumiin

Tämän vuoden 30. marraskuuta pidettiin 15. Baltian maakaasumarkkinafoorumi jonka järjestäjä oli tänä vuonna Julkisen palvelun hallinnon johtokunta (SPRK). Nämä perinteiset alueelliset tapaamiset kokoavat yhteen energian sääntelijät, markkinaosapuolet ja poliittiset päättäjät Baltian maista, Suomesta, Ruotsista ja Puolasta.

Lue lisää
16.11.2022. | hallinta
Latvijas Gāze nousi ensimmäistä kertaa Keski- ja Itä-Euroopan alueen suurimpien yritysten listalle

Latvijas Gāze on päässyt kansainvälisen luottoriskivakuutusyhtiö Cofacen luomalle Keski- ja Itä-Euroopan (KIE) TOP 500 suurimpien yritysten listalle ja on sijalla 480.

Lue lisää
21.06.2022. | hallinta | kestävyys
Latvijas Gāze saavuttaa kestävän kehityksen indeksin kultaluokan

Osoittamalla ymmärtävänsä vastuullisen, eettisen ja kestävän liiketoiminnan merkityksen Latvijas Gāze on jo ensimmäisenä osallistumisvuonnaan ansainnut kestävän kehityksen indeksin 2022 arvioinnissa kultaluokan.

Lue lisää