”Latvijas Gāze” rankas på 16:e plats bland 101 av mest värdefulla företagen i Lettland

År 2023, i topp 101 av de mest värdefulla företagen i Lettland, gemensamt sammanställd av finansföretagen ”Prudentia” och ”Nasdaq Riga”, rankades ”Latvijas Gāze” på andra plats som ledande företag inom sin bransch och på 16:e plats som det mest värdefulla företaget i Lettland – fyra placeringar högre än 2022.

Topp 101 speglar företagets affärsvärde genom att utvärdera mer än 600 lettiska företag med den högsta lönsamheten och omsättningen under 2022.

”De största utmaningarna under 2022 var den höga nivån på naturgaspriser och den övergripande bristen på naturgas på marknaden, men snabba och korrekta beslut om inköp av naturgas säkerställde en säker leverans av naturgas till Latvijas Gāzes kunder, säger Aigars Kalvītis, styrelseordförande för ”Latvijas Gāze”.

Topp 101 av Lettlands mest värdefulla företag är ett socialt betydelsefullt initiativ som genomförts sedan 2005 av ”Prudentia”, det ledande corporate finance-bolaget i Baltikum, och ”Nasdaq Riga”, det enda reglerade börsbolaget i Lettland. Detta initiativ bygger på önskan från skaparna av projektet att uppmuntra till diskussioner i samhället om värdet av företag och de faktorer som påverkar dem.

Iepriekšējie jaunumi

07.09.2023. | förvaltning
Om tillgång, tillräcklighet och pris på naturgas i Lettland

Den 6 september deltog Latvijas Gāze i konferensen ”Värmeförsörjning och energiteknik 2023” som anordnades av Dienas Bizness. Konferensen samlade experter från energibranschen för att svara på frågor om tillgänglighet och priset på uppvärmningstjänster under den kommande uppvärmningssäsongen, precis innan den nya uppvärmningssäsongen börjar.

Läs mer
03.08.2023. | förvaltning
Ägarbytet av GASO har ingen inverkan på Latvijas Gāzes kunder.

Eesti Gaas AB kommer att bli ensam ägare till GASO från och med den 17 juli 2023.

Läs mer
21.06.2022. | förvaltning | hållbarhet
Latvijas Gāze når guldnivån i Lettlands hållbarhetsindex

Latvijas Gāze, som deltog för första gången, intygade sin förståelse för ansvarsfullt, etiskt och hållbart företagande och har tilldelats guldbetyg i Lettlands hållbarhetsindex 2022.

Läs mer